Χαρίζεται- Διδεται για υιοθεσία σκύλος
1. Ρώτα τριγύρω. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ρωτήσετε τους φίλους σας, την οικογένειά σας, τους γείτονές σας και τους συναδέλφους σας εάν αυτοί ή κάποιος που γνωρίζουν και εμπιστεύονται, θα ενδιαφερόταν να υιοθετήσουν το σκυλί σας. Τελικά θα νιώσετε πιο άνετα δίνοντας το σκυλί σας σε κάποιον που γνωρίζετε ήδη ότι θα φροντίσει καλά το κατοικίδιο ζώο σας.
Βεβαιωθείτε ότι έχουν το χρόνο να αφιερώσουν σε ένα κατοικίδιο ζώο και αρκετό χώρο για το σκυλί στο σπίτι τους.
Θα μπορούσατε επίσης να ζητήσετε συστάσεις από τον κτηνίατρό σας. Μπορεί να γνωρίζουν κάποιον που θα ενδιαφερόταν να υιοθετήσει το σκυλί σας.
2 Διαφημίστε το κατοικίδιό σας . Αναζητήστε ένα φροντίδα, καλό σπίτι για το σκυλί σας διαφημίζοντας το κατοικίδιο ζώο σας με διάφορους τρόπους. Δημιουργήστε μια ιδιωτική ανάρτηση στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων που μπορούν να δουν μόνο οι φίλοι σας. Τοποθετήστε φυλλάδια σε τοπικά καταστήματα κατοικίδιων ζώων και κτηνιατρικά γραφεία. Συμπεριλάβετε μια εικόνα του σκύλου σας και μερικές πληροφορίες σχετικά με το είδος της προσωπικότητας που έχει ο σκύλος. [4]
Ίσως θελήσετε να αποφύγετε τη διαφήμιση στο διαδίκτυο (εκτός εάν πρόκειται για μια ιδιωτική ανάρτηση που μόνο οι φίλοι και οι γνωστοί σας μπορούν να δουν) επειδή υπάρχουν πολλές απάτες και άτομα που θέλουν να υιοθετήσουν σκύλους για μάχη, εκ νέου πώληση ή άλλους ατυχείς λόγους. Θέλετε να αποφύγετε τέτοιου είδους έρευνες.
3. Συνέντευξη δυνητικών υιοθετών. Όταν βρείτε κάποιον που ενδιαφέρεται να υιοθετήσει το κατοικίδιο ζώο σας (ειδικά αν δεν το γνωρίζετε ήδη), είναι σημαντικό να του ρωτήσετε μερικές ερωτήσεις για να μάθετε αν θα ταιριάζει καλύτερα στο κατοικίδιο ζώο σας. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχουν το είδος του σπιτιού στο οποίο θέλετε να κατοικεί το κατοικίδιο ζώο σας και ότι είστε σίγουροι ότι θα μπορούσαν να φροντίσουν κατάλληλα το κατοικίδιο ζώο σας.
Για παράδειγμα, εάν γνωρίζετε ότι ο σκύλος σας δεν είναι πολύ καλός με τα παιδιά, θα θελήσετε να ενημερώσετε τους πιθανούς υιοθέτες σχετικά με αυτό το γεγονός και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μικρά παιδιά στο σπίτι τους.
Φροντίστε να ρωτήσετε εάν οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν αρκετό χρόνο να περπατήσουν, να εκπαιδεύσουν και να φροντίσουν το σκυλί. Αν δεν το κάνουν, αναζητήστε άλλους ιδιοκτήτες. Θυμηθείτε ότι είστε υπεύθυνοι για την εύρεση ενός καλού σπιτιού για το σκυλί σας.
4. Ορίστε την ημερομηνία. Μόλις βρείτε έναν υιοθετητή με τον οποίο είστε άνετοι, συμφωνήστε σε μια ημερομηνία για το σκυλί σας να πάει στο νέο του σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι η ημερομηνία λειτουργεί και για τα δύο μέρη (εσείς και οι υιοθετούμενοι) και συμφωνήστε για το ποιος θα μεταφέρει τον σκύλο.
Φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα υπάρχοντα του σκύλου σας στο νέο σπίτι του. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως παλιά παιχνίδια, πιάτα φαγητού, κρεβάτι σκύλου, λουρί και τυχόν τσάντες φαγητού που μπορεί να έχετε.
5. Χρησιμοποιήστε καταφύγια ζώων ως έσχατη λύση. Το να δώσετε το σκυλί σας σε καταφύγιο ζώων θα πρέπει να είναι μια απόλυτη τελευταία επιλογή όταν δεν έχετε άλλη επιλογή. Ο σκύλος σας μπορεί να μην πάρει την προσοχή και τη φροντίδα που χρειάζεται σε ένα καταφύγιο ζώων λόγω των προβλημάτων χρηματοδότησης και της έλλειψης μελών του προσωπικού που αντιμετωπίζουν πολλά καταφύγια σε καθημερινή βάση. Και είναι πολύ πιθανό ότι ο σκύλος θα παραμείνει εκεί για εβδομάδες πριν υιοθετηθεί, αν ακόμη υιοθετηθεί. [5]
Πολλά καταφύγια ζώων είναι καταφύγια θανάτωσης, πράγμα που σημαίνει ότι θανατώσουν τα ζώα που δεν υιοθετούνται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Δεν θέλετε αυτό να συμβεί στο οικογενειακό κατοικίδιο ζώο σας, οπότε φροντίστε να ρωτήσετε σχετικά με τις πολιτικές ευθανασίας του καταφυγίου προτού παραδώσετε το σκυλί σας. Θέλετε μόνο να δώσετε το σκυλί σας σε ένα καταφύγιο χωρίς ευθανασίες.